De-a lungul vietii calatoresti in mai multe moduri. Cu familia, cu prietenii, cu partenerul de viata. Ca mijloc de transport, iar, beneficiezi de o gama cat se poate de variata: avion, tren, masina, pe jos, bicicleta, google street view.
Le-am incercat pe toate iar cel mai mult m-a atras calatoritul pe bicicleta, singura. Pentru mine a calatori inseamna in primul rand a te cunoaste cu adevarat. Cred cu tarie ca trebuie sa parcurgem intai o calatorie spre interior pentru a ne cunoaste si iubi cu adevarat. Din acea calatorie ne intoarcem plini de intelepciune, lucru care apoi ne va ghida pasii in siguranta. Odata ce iti cunosti visul, drumul colaboreaza cu universul in favoarea ta. Noi suntem singurii care ne autosabotam prin lipsa motivarii, prin lene si scuze ce nu au un fundament.
Bicicleta funtioneaza pe baza echilibrului si a unui impuls constant. Totul incepe cu o singura apasare de pedala. Nu asa este si omul? Acest echilibru mentinut ore intregi incepe sa se transmita incet incet in tot corpul spre minte. In acelasi timp, pe toata durata drumului gandull iti zboara catre cele mai neasteptate locuri. Amintiri uitate, trairi, frici ale copilariei, iar fiecare pedala duce la noi intrebari. Calatorind singur, singurul in masura sa raspunda la ele esti tu. Fiecare raspuns iti face muschii picioarelor mai puternici, la fel si iubirea de sine, iar in final parcurgi doua calatorii paralele: una pe noi meleaguri minunate si cealalta, cu aceeasi viteza spre tine. Spre adevarata ta fiinta. Ce faci apoi cu lucrurile invatate tine doar de tine. Eu am ales sa ii ajut cat pot pe cei din jurul meu, ce inca lupta pentru a gasi drumul. Mi-am dat seama de acest lucru dupa 3000 km, la finele pamantului cand oboseala si singuratatea ajuta oamenii sa-si coboare scutul, sa-si deschida mintea si sa ceara ajutorul. Iar eu nu am stiut pana in acel moment ca pot face asta cu usurinta, inspirand niste suflete deznadajduite, ce cauta o raza de speranta. Imi doresc sa cred ca momentan asta este scopul meu: sa-i ajut pe altii sa traiasca ce traiesc eu, fiecare adaptand drumul nou propriei lor calatorii spre fericire.
Cateva dintre principiile de care ma las condusa:
– Nimic nu este inamplator, totul se intampla cu un scop. Fie apare imediat, fie peste ani
– Toate faptele tale catre exterior se intorc intotdeauna asupra ta
– Ingrijindu-ti corpul prin puterea mintii nu mai depinzi de medicamente, iar imunitatea ta creste constant.
– Alege-ti toata energia pozitiva din frumosul ce te inconjoara si blocheaza negativitatea intalnita
– Ramai in perfect echilibru cu natura. Atata timp cat nu-I faci rau iti va fi recunoscatoare si mereu te va ajuta
– Iubeste neconditionat
– Renunta la asteptarile fata de ceilalti si concentreaza-te pe cele personale.
– Fii deschis catre toate semnele pe care universul ti le va lasa pe drumul tau
– Accepta-I pe cei din jurul tau asa cum sunt, nu-i poti schimba, mai ales daca ei nu vad problema, dar ii poti evita.
– Crede cu tarie in tine si iesi mereu din zona de comfort.

15056306_386645361667103_1109262231398975994_n